Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

butiker & Hantverk

Glänta på dörren och se konsthantverk skapas. Fastna för nya grejer, dofter och smaker – och köp med dig något välgjort och lokalt.

Öppna ateljéer året runt

Glasblåsaren, smeden & Keramikern

Nyskapande konst med traditionella metoder. Möt glasblåsaren, smeden och keramikern på Högbo Bruk.

I deras ateljéer är du alltid välkommen in för att se skickliga händer, god fantasi och traditionella verktyg skapa. Från en klump järn, glasmassa eller lera till en vacker tesked, en unik vas eller ett spännande porträtt av en känd person. Varför inte göra hantverksrundan till en komplett upplevelse med bra mat och skönt boende också?

hantverkare

SméJohan

I den gamla smedjan på Högbo Bruk smider vi året runt. Här tillverkar vi smide till vår egen butik samt utför beställningsarbeten. Vi anordnar även kurser för privatpersoner och företag.

Öppettider

Mån–Fre 10–16

Elden brinner och smeden värmer stålet i den öppna lågan. 

Glashyttan

Övre Hammaren, brukets äldsta byggnad, ligger precis där den stilla dammen forsar ner i Högboån. Här finns i dag Glashyttan där färgstarkt, humoristiskt glashantverk samsas med Högbos gamla stångjärnshammare.

Öppettider

Ons–fre 11–17, lör–sön 11–16

Glasblåsaren formar detaljer i en skir vas. 

Keramikgalleriet

Den lilla röda stugan vid ån döljer en färgsprakande konstutställning och en otraditionell, underfundig keramiker med stor iakttagelseförmåga. Här möter du alltid nya, fascinerande ansikten.

Öppettider

Öppet på olika tider. Ring för information.

Uttrycksfulla figurer i keramik

Shopping & Kiosk

Björk & Berries doftbutik

De doftande, friska hudvårdsprodukterna hittar du i utvalda skönhetsbutiker världen över, men bara i Högbo kan du besöka Björk & Berries egen butik och doftdesigncenter.

Öppettider

Mån–fre 11–17, helger 11–15.

En ljus luftig butik med hudvårdsprodukter

Gårdsbutiken

Från ateljéerna på bruket kommer konstglas och skulpturer, smycken och kläder, naturslöjd, smide och textil. I grannskapet har vi många fristående hantverkare som tillverkar ljus, tvålar, linoljesåpa, keramik och annat fint.

Öppettider

Mån–fre 10–17. Helger 10–15

En ljus butikslokal med tjocka mörka balkar i taket

Kiosken

Här hittar du kioskvaror, hygienartiklar, ett litet sortiment av livsmedel, padelbollar, kaffebröd, broschyrer, grillkol, kartor och annat bra att ha.

Öppettider

Alla dagar 10–17

En låg röd byggnad med glasskyltar utanför

Sportutrustning

Golfshopen

En trevlig, välsorterad shop med utvalt sortiment som drivs i golfklubbens egen regi. Våra kunniga medarbetare hjälper dig gärna att hitta rätt utrustning för just dina behov.

Öppettider

Närbild av golfklubbor med en grön golfbana i bakgrunden

Sportcentralen

Ska du frilufta eller träna i Högbo och saknar egen utrustning? På Sportcentralen kan du hyra mountainbike, skidor, rullskidor, inlines, långfärdsskridskor och alla sorters kanoter.

Öppettider

Alla dagar 9–17

Närbild på rullskidor på en smal asfaltsväg med grönska runtom

Ha en mysig höstdag med familjen