Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk


Sommarens nyhet – allsång

Dags att harkla sig, stretcha stämbanden och sjunga upp. Det blir allsång i Högbo i sommar!

Det är allsångsmästaren Pierre Mörck från Leksand, känd från succékonceptet Allsång på Udden, som arrangerar det nya sommarevenemanget tillsammans med Högbo Bruk.

Inte bara en utan två kvällar i juni bjuder Allsång i Högbo in till musik och gemenskap i lummiga Engelska parken intill Lusthuset. Varje kväll gästas vi dessutom av en artist från senaste säsongen av TV4:s succéprogram Idol: Sandvikens eget stjärnskott Philip Ström från Åshammar (3 juni) och Fredrik Lundman från Piteå, känd för publiken som ”The Swedish Cowboy” (17 juni).

Allsång i Högbo kompletterar våra evenemang på ett fint sätt. Vi har arbetat för att kunna erbjuda mer musik på bruket. Allsång är också speciellt eftersom det är något som deltagarna skapar tillsammans, det är som gjort för gemenskap! Och inte minst är det ett trevligt familjeevenemang som passar de flesta, säger Sofia Schyllner, evenemangsansvarig på Högbo Bruk.

Anledningen till att allsången blir av just i år är samarbetet med arrangören Pierre Mörck som satsar på att prova sitt allsångskoncept i nya städer. Pierre tycker att det ska bli spännande att besöka nya miljöer och förhoppningsvis locka fler till sång.

Eftersom jag, likt många andra, sjunger hellre än bra hoppas jag att få hjälp av publiken. Det spelar ingen roll om du är ung, gammal, stor eller liten. Alla är välkomna! Och det mysiga och fina med allsången är ju att alla kan vara med eftersom rösten drunknar i folkmassan. Alla kan ta ton och känna sig som en stjärna för en stund! ler Pierre Mörck.

Människor som deltar i allsång och sträcker upp händerna i luften medan dom sjunger

Det passar perfekt för oss i tiden med allsångskonceptet och det är så roligt att få återuppliva en gammal tradition. Under somrarna i början av 90-talet var det allsång här på måndagskvällarna. Även då hade man kända gästartister och det var ofta fullsatt. Det var till och med på samma scen då som nu, berättar Sofia Schyllner. Jag har fått höra att revykungen Lars Sigvard höll i allsången, och att vi hade storkändisar som Roland Cedermark, Iggesundsgänget, Lasse Lönndahl, Siw Malmqvist och Kikki Danielsson som gästartister.

Även nu gästas vi av fantastiska sångare, som i år är av ”Idol-karaktär”! Båda var nämligen finalister i senaste upplagan av TV4:s succéprogram Idol.

Vi har lyckats landa både Philip Ström och Fredrik Lundman, vilket självklart är jätteroligt. När vi känner att stämbanden behöver vila en stund, får vi njuta av två andra stjärnor! säger Pierre Mörck.

Högbo Bruk och Pierre Mörck ser fram emot samarbetet och hoppas på två soliga allsångskvällar!