Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Högbo Gårdshandel

Odlingarna, växthusen och lantdjuren på Högbo Bruk är grunden i Högbo Gårdshandel – och alla våra medarbetare är hjärtat. Tillsammans bildar vi en fantastisk bukett av kunskaper, olikheter och möjligheter. Här enas vi i arbetet med den goda maten, det hållbara lantbruket och glädjen i att skapa med händerna.

Kontakt

Postadress: c/o Högbo Bruk, Box 136, 811 22 Sandviken

Mat och människor

Högbo Gårdshandel är ett socialt företag med tre ben att stå på: hållbart lantbruk, gott mathantverk och brukshantverk med skaparglädje. Hjärtat i verksamheten är att finnas som en trygg plats för människor som behöver utvecklas i arbetslivet och jobba efter sina egna förutsättningar.

Vi samarbetar med Högbo Bruks AB, Arbetsförmedlingen och sociala myndigheter för att erbjuda arbetsplatser för personer med behov av extra stöd.  Läs mer om att söka jobb hos oss. 

Mathantverk

Brukets egna råvaror förvandlas till goda livsmedel i brukets eget ysteri, charkuteri, bageri och grönsakskök. Där arbetar duktiga mathantverkare med att göra det bästa av alla råvaror. Kryddorna, kunskaperna och de olika kulturerna i skön förening lockar fram de bästa av smaker! Läs mer om mathantverket.

Lantdjur och odlingar

Från växthus och friland, hagar och vaktelhus kommer våra hållbara råvaror. Vi arbetar året om med odlingar och djurskötsel. Att så sallat, packa vaktelägg, verka fårklövar och vaccinera grisar är några av alla sysslor som hör till lantbruket. Läs mer om lantbruket.

Bruks- och konsthantverk

Att laga det som är trasigt och skapa nytt när det behövs, det är klok hushållning tycker vi. I Systugan lagar och tillverkar vi inredning och kläder, medan Naturslöjden gör träredskap, kransar och dekorationer. Personliga, handgjorda smycken kommer från silversmedjan.

Våra Butiker

I våra egna butiker säljs matvaror och hantverk från vår egen tillverkning. Vår foodtruck hittar man regelbundet på stan med både matvaror och dagens varmrätt.

Matvaror och godsaker

Vi ses på torget!

Hantverk och presenter

tre M som Vi är stolta över

Medarbetarna

Att odla och sköta levande ting är läkande för människan. Många som kommer till Högbo Bruk i arbetsmarknads­politiska åtgärder utvecklar här nytt självförtroende och nya kunskaper.

Maten

Här på bruket har vi en hel livsmedels­produktion från frö till kassa, från vaktelägg till ystningskar, och all kompetens som behövs på ett hållbart lantbruk.

Miljön

Made in Högbo är vår egen kvalitets­märkning för hållbara livsmedel. De grödor vi odlar är ekologiskt och socialt hållbara. Livsmedel vi förädlar, som ost, består av råvaror från närområdet och uppfyller samma krav.