Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Högbo Gårdshandel

Odlingarna, växthusen och lantdjuren på Högbo Bruk är grunden i Högbo Gårdshandel – och alla våra medarbetare är hjärtat. Tillsammans bildar vi en fantastisk bukett av kunskaper, olikheter och möjligheter. Här enas vi i arbetet med den goda maten, det hållbara lantbruket och glädjen i att skapa med händerna.

Kontakt

Postadress: c/o Högbo Bruk, Box 136, 811 22 Sandviken

Vi är stolta över

Medarbetarna

Att odla och sköta levande ting är läkande för människan. Många som kommer till Högbo Bruk i arbetsmarknadspolitiska åtgärder utvecklar här nytt självförtroende och nya kunskaper.

Vår samlade kunskap växer dag för dag, tack vare våra medarbetarna och deras olika bakgrunder.

Mathantverket

Här på bruket har vi en hel livsmedelsproduktion från frö till kassa, från vaktelägg till ystningskar, och all kompetens som behövs på ett hållbart lantbruk.

Våra prisbelönta produkter hittar du i Gårdsbutiken och i menyn på Högbo Brukshotelllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Miljötänket

Made in Högbo är vår egen kvalitetsmärkning för hållbara livsmedel. De grödor vi odlar är ekologiskt och socialt hållbara. Livsmedel vi förädlar, som ost, består av råvaror från närområdet och uppfyller samma krav.

I sammansatta produkter ska minst 80 procent av vikten uppfylla grundkraven. Resterande kan vara t.ex. socker och smaksättare som frukt eller nötter.

Högbo Crafts: från slöjd till konsthantverk

Våra egna hantverk, Högbo Crafts, är en viktig del av verksamheten. Vår strävan efter hållbarhet gör att vi gärna tillverkar och lagar saker själva. Det ger oss samtidigt möjlighet att anställa och sysselsätta duktiga hantverkare som bidrar till bruket och håller hantverkstraditionerna levande.

De duktiga kreatörerna på silversmedjan, systugan, naturslöjden och timringen förgyller miljön på och runt bruket. Du hittar ofta deras verk inne på Gårdsbutiken.

Ibland står vi på torget

Emellanåt packar vi väskorna med goda, närproducerade matvaror och kommer in till torget i Sandviken. Då blir det ofta provsmakning, matprat – och ett trevligt erbjudande eller två.

Håll utkik efter oss på Sandvikendagarna och Stora Träffen, då brukar vi vara med.

Vill du vara säker på att inte missa något? Följ Högbo Bruklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Gårdsbutikenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Facebook!