Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Backstage Rocks

18 – 19 augusti 2023

Avslutat evenemang

Det här evenemaget anordnades av en extern arrangör, och kanske blir det av igen nästa år! Nytt datum läggs i så fall ut på den här sidan och i vår evenemangskalender. Till dess, kika gärna längre ner på sidan för att ta del av innehållet i det senaste evenemanget.

Minifestival i rockens anda med band som Smash Into Pieces och Scarlet

Välkomna på en efterlängtad minifestival i Högbo, då Backstage Rockbar kommer hit med ett gäng grymma band. Live på scen är bland annat Smash Into Pieces, Scarlet och Lastkaj 14. Läs mer om banden längre ner.

Mat & dryck

Bar med fullständiga rättigheter och matservering.

Tid & plats

Tid: Fredag insläpp 17
Lördag insläpp 15
Plats: Dansbanan

Biljett & Parkering

Läs mer om hur du köper biljett längre ner på sidan. Fri parkering.

Arrangör

Backstage Rockbar
Telefon: 070-610 91 11

E-post: backstagerockbar@gmail.com

Artister fredag

SMASH INTO PIECES

Smash Into Pieces har sedan sitt tredje albumsläpp "Rise And Shine" etablerat sig som ett cinematiskt och futuristiskt rockband. Deras mystiska ledare och maskerade trummis ‘APOC’ uppenbarade sig första gången i konvolutet för bandets debutalbum "Unbreakable" men kom till liv först under släppet av bandets tredje album. Smash känns igen inte enbart för sin futuristiska och apokalyptiska image utan också för deras cinematiska miniserie "Arcadia World" som utspelas i en parallell virtuell verklighet som sammantaget nått över 50 miljoner visningar på Youtube. Detta kombinerat med deras mystiska liveframträdanden är vad som gör Smash Into Pieces till Smash Into Pieces.

Scarlet

Med miljontals streams på Spotify, framträdanden på Sweden Rock Festival, Knotfest och Gefle Metal Festival gjorde Scarlet stor succé under sitt första år på den svenska metalscenen. Scarlet består av Scarlet och Thirsty – ett ondskefullt skelett och en blodtörstig vampyr. Dessa vackra monster blev oskiljaktiga då de båda spenderade lång tid tillsammans i ett kloster för “besvärliga flickor” långt utanför civilisationen. Under 2022 fick Scarlet äntligen träffa sina Europeiska fans under en efterlängtad Europatunré och 2023 kommer bli fullspäckat med tunga singelreleaser!

skitarg

Skitarg har efter fem års livlöshet dammat av sig munskydden, fyllt på fettdepåerna och laddat kanonerna för ett återtåg i dagens vassa ljus. Clownmetalakten levererar ett fartfyllt och explosivt liveframträdande som lämnar publiken med ett förbluffat leende på läpparna.

krashkarma

Duon som även kallas "The White Stripes of Metal" har erövrat scenen för tung musik över hela världen. Med över 600 internationella shower och över två miljoner visningar på sin Youtube-kanal, stiger bandet från Los Angeles stadigt i graderna och etablerar sig som en av de hetaste rockakterna. Krashkarma hämtar sin intensiva energi från generationer av hårdrock, heavy metal, industriell och alternativ musik. Inget annat band med två medlemmar kan låta så massivt. Krashkarma infiltrerar inte bara scenen med tung musik utan fortsätter att växa till ett monster som inte kan sluta!

Self deception

Svensk metal av den modernare skolan som lyckats nå miljonpublik världen över! Stenhårt jobb har sedan starten för snart 20 år sedan bidragit till att Self Deception idag är ett av Sveriges mest streamade band. Deras sound sträcker sig från den hårdaste hårdrocken till de piggaste poprefrängerna där vi emellanåt både landar i rent filmiska ljudmattor och maffiga melodier. Det nya albumet "You Are Only As Sick As Your Secrets" släpptes den 24 februari i år och är redan en modern klassiker med låtar som "Fight Fire With Gasoline", "PSYCHO" och "Stockholm Hearts".

artister lördag

mikkey dee

Mikkey Dee var i närmare 25 år medlem i ett av världens mest ikoniska och högljudda rockband – Motörhead. Bandet turnerade oavbrutet världen över och sålde över 15 miljoner album. Kort efter bandets upplösning 2015 blev han fast medlem i Scorpions och nya världsturnéer med utsålda arenor tog fart. Nu åker Mikkey Dee ut och spelar härliga Motörhead-klassiker precis så som du är van att höra dem - högljutt och med fullt ställ rakt igenom!

knogjärn

Det var när de bytte sångspråk från engelska till svenska och namn från In Spite till Knogjärn som Karlstadskvartetten verkligen hittade rätt – och började nå ut på riktigt. Knogjärn är kända för sitt kompromisslöst tunga sound med emotionella och aggressiva texter. Deras take på melodisk hårdrock kombinerat med en tyngre grund från hardcore och metal gör deras musik till den perfekta musiken att skaka av sig gårdagen med.

Lastkaj 14

Det finns få grupper som turnerat så frekvent som Lastkaj de senaste 8 åren. Med en låtskatt där ”Håll höjd, ”Våra dar” och ”Becksvart” får agera fanbärare har bandet vunnit fans och lyssnare i länder som Sverige, Norge, Tyskland, Finland och Polen. Alltifrån utsålda konserter med 2000 i publiken till replokalsgig med sju betalande har hunnits med. Ingen klubb, festival eller källare är för liten eller stor för en rejäl dos trallpunk. Att Lastkaj hittat en plats i publikens hjärtan råder det inga tvivel om!

fruktansvärld

Fruktansvärld spelar två-taktspunk à la 90-tal. Tänk Strebers, Asta Kask och Radioaktiva Räker. Sedan starten våren 2020 har det släppts en split-LP med Lastkaj 14, de har bidragit med två låtar på den antirasistiska LP:n "Sveriges Jävla Hjärta" och i början av 2023 släpps det självbetitlade debutalbumet. En energisk liveshow utlovas!

gubbjävlar

Punkband från Sandviken, med fem glada pojkspolingar, eller snarare gubbar...
Texterna skrivs med både humor och allvar. Gubbjävlars första spelning var i Gävle 2010 och sedan pausades bandet i några år. Precis som mäsk, surströmming och parfym blev det bara bättre med tiden. Hösten 2018 var dom tillbaka igen, med deras första skiva "Är det för sent att vara rebell?". Efter detta har Gubbjävlar fått spela mer än dom vågat hoppas på och 2021 släpptes deras andra skiva "Hela skiten liknar mest en cirkus". Nu är Gubbjävlar mer spelsugna än någonsin!

S.O.R.m

Grabbarna i S.O.R.M har blivit vårt egna lilla husband på festivalen och deras fanskara växer för varje gång. Bandet bildades 2017 och är en Rock/Heavy Metal akt ifrån Lidköping . Kort efter bandets bildande släppte bandet ifrån sig den lovordade EPn ”Hellraiser” som introducerade bandets sound för världen med singeln och videon till låten ”Gypsy Queen”.Bandet bevisade att de har ett sound som tilltalar en bred heavy metal publik då de blandar klassisk hårdrock med modernare inslag. S.O.R.M tilltalar fans av Grand Magus, GHOST, The Night Flight Orchestra och även klassiska akter som WASP och Judas Priest.

Biljetter

Förbokad biljett: 395 kr för en dag eller 695 kr för två dagar
Köp i dörren: 450 kr per dag


Åldersgräns: 18 år
I vuxet sällskap: 13 år
För personlig service eller hjälp med din bokning kontakta arrangören.

Detta händer i högbo