Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Bessemerloppet

12 februari 2023

Avslutat evenemang

Woho, vad roligt vi hade! Det här är ett återkommande evenemang och arrangören är redan i full gång att planera inför nästa gång. Det nya programmet dyker upp här på sidan så fort det närmar sig. Till dess, låt dig inspireras av det senaste programmet här nedan! Vi syns väl nästa gång?

I Högbo laddar vi för Vasaloppet!

Bessemerloppet är ett längdskidlopp i klassisk stil som genomförs här i Högbo. Loppet är seedningsgrundande för Vasaloppet och Tjejvasan. Ett välkänt och populärt lopp bland både motionärer och elit. Eftersom det alltid körs två veckor före Vasaloppet är Bessemerloppet en perfekt genomkörare för dig som ska åka de nio milen!

Distans: 52 och 17,3 km, tävlings- och motionsklasser

Tid & Plats

Start: 11
Plats: Skidstadion

Entré & Parkering

Fri entré och parkering. Anmälningsavgift för deltagare.

Arrangör

Högbo GIF
E-post: bessemerloppet@gmail.com

Officiellt Vasaloppscenter

Högbo är utsett till officiellt Vasaloppscenter, vilket innebär att Vasaloppet samarbetar med bruket tack vare platsens goda träningsmöjligheter, kunskap och goda mat och boendemöjligheter.

Bra att veta

Möjlighet till vallaservice finns genom Sportcentralen. Servering av fika och enklare mat finns på skidstadion alla dagar utöver brukets egna serveringar. Det kommer fortfarande att finnas skidpår som är öppna för allmänheten under tävlingsdagen.

Bessemerloppet fotat ovanifrån

Mer från Högbo

Detta händer i högbo

Besök konst­hantverkarna