Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Barnens Högbo

Klappa djuren, leka i lekparken, äta glass, spela minigolf och bada i sjön ... hur mycket roligt kan man egentligen ha på en dag? Kom och prova i Barnens Högbo!

när byxmyrorna ska rastas

I närheten av favoritställena Lekparken och Smådjursparken finns det fika, minigolf, stora gräsmattor att springa på och massor av spännande upplevelser att prova. Badstranden och skogen är inom räckhåll med några glada skutt. Här skapas barndomens bästa minnen!

Vinter i Barnens Högbo

Fram med längdskidorna och svischa fram i både konstsnöspår och natursnöspår. Du kan åka skidor med pulka och hund också!

Så snart det har snöat blir det full fart i Högbos stora pulkabacke. Här kan barn i alla åldrar åka sig glada och trötta för att sen äta matsäck i vindskyddet och börja om igen. Se upp i backen!

Åk skridskor och sparkstötting på sjöarna när isen har lagt sig. Var noga med säkerheten och ha alltid en vuxen med dig.

Styrbjörn – barnens eget lok

I det snälla loket Styrbjörn har generationer av Sandvikenungar lekt och busat. Styrbjörn pensionerades från Sandvikens Järnverk 1960. Då skänktes han till Högbo Bruks lekpark för att alla barn skulle få leka med honom – och det har ni verkligen gjort!

Spela Fem i rad

Har du ögonen på skaft? Spelet går ut på att kryssa för så många ord på spelplanen som möjligt.

För att få kryssa ett ord måste du ha sett föremålet på bruket. Det gäller alltså dels att vara skarpögd, dels att lista ut var olika saker kan finnas.

Ladda ner och skriv ut spelbrickor själv eller hämta i Gårdsbutiken eller Kiosken. Kom ihåg att ta med en penna!

möt djuren som jobbar på bruket

Allemansrätten

I den svenska naturen får du vara så mycket du vill, förutsatt att du inte stör, förstör eller skräpar ner. Se filmen om allemansrätten från Naturvårdsverket.

Suger det i grillmagen?
Kolla brandrisken först!

Appen "Brandrisk ute" hjälper dig att hålla koll på om det är lämpligt att tända eld utomhus. Ladda ner den gratis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från din app-butik.

Du vet väl att alla Högbos grillplatser och allmänna toaletter finns med i vår digitala karta Högboguiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.? Bra att ha när det kniper!

Sommarlek och spel

Jättestort schack

Prova jätteschacket mellan Björk & Berries och Högbo Brukshotell. Pjäserna finns framme under sommarhalvåret. Du hittar dem i lådorna.

Geocache

Geocaching är ett slags skattjakt med hjälp av GPS. En av våra besökare har gömt en cache här och du behöver ledtrådarna, GPS och även penna och papper för att lösa gåtan. Geocache-rundan tar dig på en kort vandring på bruket och utlovar också en viss hjärngympa. (Högbo Bruk ansvarar inte för geocachen.)

Gå till geocachens beskrivning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ett stort schackbräde med pjäser mitt ute på en gräsmatta

Minigolf

Tolv utmanade, roliga och annorlunda hål har denna minigolfbana. Blir du familjemästare, stjärna på jobbet eller kung över kompisgänget?

Klubbor och bollar finns att hyra på Högbo Qvarn under sommarhalvåret.

Öppettider Högbo Qvarn

Fre–sön 11–15

Två barn laddar för att slå ut varsin boll vid hålets startpunkt